Wij staan aan uw zijde

Tolken is niet alleen het gesproken woord mondeling weergeven in andere taal. Onze visie is dat een tolk nu eenmaal een noodzakelijk kwaad is om taalproblemen tussen 2 partijen te verhelpen. Dit betekent dat een tolk niet enkel een medium is tussen de zender en de ontvanger maar er ook voor moet waken dat zijn aanwezigheid niet opgemerkt wordt. In gevallen waarbij niet zozeer de taal een probleem vormt maar de deelnemers niet op dezelfde lijn zitten dient de tolk dit in goede banen te leiden zonder het feitelijke gesprek te sturen.

Dit vereist van de tolk niet enkel kwaliteiten op het gebied van de taal, maar ook een goed begrip van beide culturen. De taal goed beheersen is niet genoeg, verstand van zaken is minstens zo belangrijk! Een professionele tolk moet zich mondeling correct en genuanceerd kunnen uitdrukken, beschikken over interculturele en communicatieve vaardigheden, de tools en technieken beheersen van het tolken en op een doeltreffende wijze tolken in een of meerdere talen.

Dost vertalers kan het gehele tolktraject deskundig voor u verzorgen en voor elke opdracht de juiste tolk inzetten. Zowel voor een kort gesprek als voor een langere bijeenkomst kunt u gebruik maken van onze tolkservice, op locatie of telefonisch.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Contact

Dost Vertalers

Bezoekadres:
Lindelaan 15
4214DK Vuren

T: 06 55 16 04 84
F: 084 830 09 74
E: info@dostvertalers.nl